Användbara länkar

Här har vi samlat information om närområdet, recept osv.

Jordgubbar i chokladrecept

Riktigt söt tand måste vara glad över detta recept! Chokladtäckta jordgubbar är en oerhört läcker dessert som kan komplettera varje semester. Se videon och ta anteckningar.

Odla jordgubbar i din trädgård

Den här videon visar några trick och tips om hur du får många nya jordgubbsväxter att växa i din trädgård och få dina gamla att producera ännu mer jordgubbar. Titta på dessa och prova det i din trädgård också!

Här kan du vandra omkring på botten av en utdikad sjö. Botten består av mycket kalk som i juli blommar av orkidéer och andra kalkälskande växter. Botanister besöker Acksjön regelbundet för att titta på den säregna floran. Mitt ute i den hårda kalksanden bryter några härdiga växter fram. Du kan bland annat få se orkidéer som flugblomster, blodnyckel och tvåblad, men också den jämtländska maskrosen. I kanterna, lite mer skuggigt, växer guckuskor gruppvis. De blommar tidigare än de andra växterna. https://naturkartan.se/sv/jamtland/acksjon

Rödöbygden

Rödön är en halvö i Storsjön. Den är ca 10.000 Ha och ligger i Krokoms kommun. Halvön delas mellan socknarna Rödön och Näskott.
Den här hemsidan begränsar sig till den södra delen av halvön och omfattar kyrkbygden där byarna Vike, Rödösundet, By, Undrom, Silje, Sota, Rödögården, Prästbordet, Trusta och Häste ingår.